~ PARA PECINTA ~

Saturday, 31 December 2011

segmen-bloglist-x-change-and-review

Assalamualaikum dan jom kite try benda baru ni mungkin bagi korang benda2 mcm ni dah lama tapi bagi sis masih baru so jom join dan jgn lupa kite ke link ni yehttp://kizgarden.blogspot.com/2011/12/segmen-bloglist-x-change-and-review-ur.html
SYARAT-SYARAT PENYERTAAN
1. Follow blog Kiz kalau rajin ( tak nak pun takpe )
2. Buat entri pasal segmen ni kat blog korang
3. Of course mesti ada blog sendiri
4. Letak Link Kiz Garden dalam Bloglist korang
5. Lepas letak link, sila komen kat entri ni beserta Nama Blog and Link Blog
6. Nanti Kiz akan terjah blog korang and kalau link Kiz ada baru Kiz
akan letak link korang kat blog Kiz Garden ok.



SYARAT-SYARAT PENYERTAAN
1. Buat satu entri kat blog korang pasal segmen ni 
2. Follow Blog Kiz kalau rajin
3. Letak Link Kiz Garden dalam Bloglist korang
4. Mesti ada Blog sendiri
5. Untuk join, sila sertakan NAMA beserta LINK blog korang kat bahagian comment
6. TARIKH TUTUP : 12 JAN 2012

Sunday, 18 December 2011

ANDAI CINTA ITU SEJATI.

gambar hiasan..
Cinta ini mungkin tidak layak untuk mengintai ruang dihatimu..
Sayang ini juga mungkin tidak pantas untuk bersemi di lembah rasamu..
Rinduku ini mungkin tiada ertinya bagi dirimu..
Tapi mampukah aku melupakan tika hati dikabus rindu..
Mampukah aku melepaskanmu dikala jiwa terpaut sayang..
Perlukah aku melangkah pergi bila cinta mulai bersemi
Andai dapat kau nilai erti kasih sayang..
Maka izinkan ku sentuh cintamu..
Izinkan aku menjadi sinar yang menerangi hari-harimu..
Izinkan aku menjadi suri yang bisa membahagiakanmu..
Andai dirimu membenci daku akan ku berlalu jauh darimu..
Jauh dari hidupmu dan  hilang dalam setiap hembusan nafasmu..
Andai benar cinta itu sejati walau telah pergi akan kembali lagi..

Thursday, 8 December 2011

DALAM KETERPAKSAAN

sekadar gambar hiasan...

Ku cari ruang di hati ini untuk menerima mu seadanya.. ku beri hati ini satu lagi peluang untuk menerima mu walau berat hati untuk melakukannya... hadirmu kini merubah segalanya... segala yang aku inginkan dalam diri ini... mengapa??? Mengapa harus aku lalui lagi derita yang kau tinggalkan di hati ini dulu... adakah aku tak rela melepaskan engkau pergi dari hidupku... mengapa... mengapa????

Mengapa ketenagan yang ku cari tiada disini... kau telah merubah aku sepenuhnya, tanpa kata-kata aku terkeliru dengan kehendakku sendiri... aku hanya mampu berharap yang disatu masa akan hadir bahagia buat kita walau pun ku mengetahui yang tiada lagi bahagia untukku... hanya kepiluan yang aku dapat dengan segala keputusan yang aku buat...

Tiada guna menyesali diri dan aku cuba menerima mu dalam diri ini kembali... akan ku cuba untuk mencintai mu buat kali kedua... walau dalam hati tak rela melepaskan mu tapi ada sedikit rasa dalam diri ini yang kau tak mungkin akan dapat takluki... semakin hampir hari itu semakin deras jantung ini berdegup dan semakin aku cemas dengan mainan perasaan ku sendiri...

Berilah aku kekuatan untuk kuteruskan hidup yang telah kau tuliskan untuk ku... 
Saat kau bisikkan kata cinta padaku aku jadi lemah...
Saat kau membelai aku dengan sentuhan tangan mu aku jadi malu...
Saat kau membelai rambutku aku tahu kau cintai aku...
Saat kau memeluk aku dikala aku dalam ketakutan...
Aku tahu yang kau akan sentiasa melindungi aku...

Tuesday, 6 December 2011

PELANGI CINTAKU


Pelangi yang datang bersama hujan
Membuat aku terpanar
Dengan keindahan tujuh warnanya
Lantas hati bertasbih akan kebesaranNya
Aku sentiasa menanti
Akan kehadiran sang pelangi
Kerana melaluinya aku mengetahui
Kamu juga turut menyukai
Namun,sejak dirimu aku kenali
Banyak yang aku pelajari
Dalam diam aku mengagumi
Dirimu yang bertakhta di hati
Cantiknya awan di langit yang membiru
Umpama rinduku yang selalu terbuku
Indahnya matahari di waktu senja
Menjadi pengubat jiwaku yang lara
Bersinarnya bintang di waktu malam
Seperti kasihku yang takkan pernah padam
Tapi aku masih menanti si pelangi
Yang amat sukar nak kutemui
Setelah kamu ku kenali
Aku semakin mengerti
Walau cantiknya si pelangi
Tujuh warnanya yang sentiasa berseri
Namun baguku kamu lebih mengatasi
Dari segala-galanya di dunia ini
Sekarang aku fahami
Tak perlu lagi aku terus menanti
Pelangi di langit akan muncul dan hilang
Datang dan pergi seperti sang hujan
Tapi kamu akan kekal di sini
Terpahat jauh di sudut hati
Biarpun kamu tiada kini
Bagiku kamulah yang akan abadi
Buat selama-lamanya
Kerana kamulah pelangi cintaku...

Thursday, 24 November 2011

HILANG SEGALA TAWA DIHATI INI...

sekadar gambar hiasan

Siapa sangka dunia yang penuh dengan senyuman  dan gurau senda kini tiada lagi dalam senyuman ini...ia seolah - olah hilang dari ruang wajah yang selama ini selalu manis di matamu.. Kehadiran dia cukup membuat hati ini terguris, memikirkan engkau bukan lagi milikku saja pun sudah cukup membuat hati ini terluka... apatah lagi melihat kemesraan kau dan dia... Betapa hati tidak sanggup untuk menidakkan sesuatu yang telah berlaku .. Ku menyedari siapa aku di matamu dan ku akui semua yang terjadi antara kita selama ini bukan sesuatu yang benar..
mengapa hati ini merasa pedih teramat-amat, hati nurani ini tidak dapat menerima hakikat yang aku sudah kehilangan mu buat selamanya...kau bukan milikku lagi..

Aku harus pergi dari hidup mu buat selamanya..tiada guna aku terus disini melihat dia mesra dengan mu..... Kemana?? kemana harus ku tuju membawa luka di hati ini.. adakah tiada tempat dan insan yang boleh membuat aku ketawa dan senyum seperti dulu lagi... betapa aku ingin sekali bersama mu, mengapa bukan aku yang kau pilih.. setelah ku menunggu sekian lamanya dan menanti dengan penuh sabar, akhirnya kau pulang dengan berteman insan lain sebagai pendampingmu..sudah tentu hancur luluh hati ini dan tiada kata yang dapat ku luahkan selain penyesalan dan hampa yang melanda di segenap ruang hati ini... selama ini kau yang ku harapkan tapi akhirnya kau bukan untukku lagi...kini tiada lagi air mata yang mengalir ke pipiku, ia sudah lama berhenti mengalir dari saat kau kembali bersama dia....

Setiap detik yang kulalui kini ku cuba untuk bertahan seberapa lama yang boleh..aku ingin cuba untuk melupakan mu dari ruang ingatan ini, tetapi payah untuk ku lakukan selagi ada rasa sayang dan cinta di dalam hati ini... mungkin masa saja yang dapat mengubati segala rasa rindu dan sayang ini padamu... mampukah aku untuk meneruskan hidup ini tanpa mu...mampukah aku????? biarlah masa yang menentukannya... walau berat untuk kulakukannya, aku harus cuba sedaya upaya ku agar hati menjadi lebih tenang... 

Andai kau bahagia dengan dia ku doakan agar kau akan berbahagia hingga ke akhir hayat hingga nyawa bercerai dari jasad...hiduplah dengan aman agar aku tiada penyesalan melepaskan mu pada tangan orang lain.. sesungguhnya hati ini ikhlas menerima takdir ilahi dan segala yang terjadi pasti ada hikmahnya dan setiap titisan air mata ini pasti akan ada yang mengesatnya.. yang pasti bukan kau dan ku kini berserah pada takdir yang maha ESA.. aku tak ingin lagi memberi sebarang harapan kerna harapan lah yang menghampakan aku..biar ia berjalan dengan kehendaknya dan andai ada cinta untukku lagi biarlah cinta yang mencintai aku seadanya dan ku terima  segala duka di hati ini, yang aku dan kau bukan untuk ditakdirkan dalam kamus cinta ini....

Tuesday, 15 November 2011

JATUH CINTA

sekadar gambar hiasan.
   
Hari ini aku akan melangkah ke satu lembaran baru, dimana aku akan melangkah setapak lagi dalam kehidupan aku iaitu menjadi seorang mahasiswa yang cemerlang..ya, itu lah impian ku selama ini.. Kini bermulalah detik baru aku di Universiti ini bersama-sama senior dan junior yang lain mengejar segala impian.. Tiba-tiba langkah kaki ku terhenti bila ada satu suara yang menegur aku dari arah belakang...
   "Aira... Nurzaidatul Aira Binti Datuk Khalid right..oh my god it's really you." 
   "Ya, saya Aira.." Aku bersuara dan memandang gadis itu dengan penuh hairan, kenal kah aku pada dia..
   "Ini aku lah, Laila...Laila anak Pak Mansur drevar ayah Aira..ingat lagi tak" Laila cuba terangkan pada Aira siapa dia yang sebenarnya.
   "Laila...Oh, Laila yang selalu menagis bila kena buli dengan abang Zikri tu" Aira pula cuba mengingati kembali..
   "Ha...ya la tu, wahh kau sekarang dah cantik la. Tak macam dulu lagi, aku pun hampir tak cam kau tadi"
   "Ya ka, mana ada..aku biasa saja..kau pun x kurang cantiknya jugak." balas Aira pula.
   "Oh ya..kau pun sambung study kat sini jugak ke?" tanya Laila pada Aira.
   "Yup..aku malaslah nak ke oversea, lagi pun kat Malaysia ni pun banyak tempat bagus-bagus kalau kita nak study. Tak payah nak ke oversea lah." terang Aira dengan panjang lebar lagi.
   "Betul, aku sokong kau hahahaha.." akhirnya mereka gelak sesama mereka..

Setelah Aira bertemu dengan Laila dia tak merasa sunyi lagi, kerana akhirnya ada juga teman yang dia kenali di situ. Sayang, dia dan Laila bukan dalam jurusan yang sama. Nasib baik mereka teman sebilik. Hari ini Aira akan memulakan kuliah yang pertama sebagai mahasiswa di situ.
   Jam menunjukkan sudah tepat pukul 9.00 pagi dan Aira sudah terlewat untuk ke dewan kuliah yang pertama. Dia pun berlari dengan sekuat hatinya menuju ke kelas, tapi belum sempat dia sampai ke tempat yang dituju dia terlanggar sesuatu...
   "Aduh..aduh sakitnya." Aira menahan kasakitan sambil mengosok-gosok punggungnya yang entah sakit ke tak.
   "Maaf kan saya. Saudari tak apa-apa." 
Aira mendongak kepalanya untuk melihat siapakah gerangan suara yang sangat menyentuh hati itu. Tiba-tiba dia jadi malu, ya ALLAH..itu adalah jejaka yang paling handsome yang dia pernah lihat dan dialah jejaka yang menjadi rebutan di Universiti ini. Kelu lidah Aira untuk berkata-kata.
   "Emmm, saya tak apa-apa." Aira hanya tunduk malu.
   "Maaflah ya, saya tak nampak awak tadi. Saya nak cepat sebab saya dah lewat nak ke dewan kuliah." Aira berkata dengan tenang, walau pun hatinya berdegup deras.
   "Eh, tak apa..saya pun salah jugak."
   "Saya Aira dan awak??"
   "Saya Jufrizal, tapi kawan-kawan semua panggil Riz je. Cantik nama awak macam tuannya jugak." 
Aira tertunduk malu bila Riz cuba merenung matanya...
   "Emm, saya dah lambat ni..saya pergi dulu ya." Aira pun berlalu pergi dengan hati yang sedikit kecut dengan setiap patah perkataan yang di luahkan oleh jejaka yang bernama Riz, dia mesti ceritakan pada Laila. ya, dia harus cerita..

   Setelah kejadian itu Aira mulai rasa perubahan dalam hidupnya, dia mula mengenali apa itu cinta dan lelaki. Selama ini dia hanya dilindungi oleh ayah dan abangnya dari terjebak dengan gejala yang tak bermoral. Baru kini Aira mengerti bila hati tercuit oleh jejaka yang ingin dekat dengannya..
   Dua minggu sudah berlalu semenjak kejadian yang telah merubah seluruh hidupnya. Riz, jejaka yang selama ini menjadi kegilaan ramai gadis cuba untuk mendekatinya. Siapa yang tak sudi kalau ada jejaka yang sekacak macam hero korea nak date dengan kita, ya tak. Bermacam-macam cara yang Riz lakukan untuk mengorat Aira tapi aira buat jual mahal, kononnya la..Tapi selama mana Aira nak wat jual mahal, hatinya juga dah bergelodak ingin dicintai akhirnya pada petang itu semuanya terungkai sudah.
   "Aira, Riz nak tanya sesuatu pada you ni."
   "Ada apa Riz, tanyalah."
   "Sebenarnya sejak pertama kali Riz terpandang renungan mata Aira hati Riz selalu rindu untuk melihat Aira."
   "Ye ke.." Aira cuba untuk berlagak selamba je, tapi dalam hati dia saja yang tahu.
   "Ya Aira, kenapa..Aira tak percaya ke or you have someone else, sebab tu tak boleh terima Riz."
   "Bukan macam tu, Aira tak punya sesiapa dalam hati ini tapi...." kata-kata Aira terhenti di situ.
   "Tapi apa Aira?" Riz menjadi semakin gelisah dengan jawapan Aira.
   "Tapi, Riz yakinkah yang Riz benar-benar cintakan Aira dan Riz tak akan sia-siakan hidup Aira."
   "Yakin seyakin-yakinnya dan Riz tak pernah seyakin ini bila hati Riz benar-benar untuk Aira. Please Aira terima Riz dalam hati Aira, berikan Riz peluang untuk mencintai Aira dan menjaga Aira..Please Aira ku sayang."
Aira terdiam seketika tanpa berkata apa-apa pun. Dalam hatinya ingin menerima tapi Aira takut kalau dia akan kehilangan cinta itu dia takut dengan sesuatu yang tak mungkin di duga oleh sesiapa pun malah dia juga. Akhirnya Aira bersuara.
   "Yang sebenarnya Aira pun suka pada Riz, tapi Aira takut kalau-kalau Aira tak sesuai untuk Riz."
   "Betul Aira..betul Aira pun suka Riz?" semacam tak percaya pada kata-kata Aira itu.
Aira hanya mengangguk sambil tersenyum manis bila Riz memeluknya dan mengangkat dia secara tiba-tiba.
   "Riz, apa ni... Turunkan Aira la, malu la Aira kalau orang nampak nanti."
   "Tak nak, Riz gembira sebab Aira sudi menjadi milik Riz."
   "Alahhh, jangan la macam ni. Aira malu lah." Aira cuba melepaskan dirinya dari pelukan Riz, jejaka yang mencuri hatinya kini.
   "Baiklah..Riz lepaskan, tapi Aira kena janji malam ni kita dinner sama-sama, ok."
   "Ok ok..Aira janji, gembira cik abang sayang he he he." Aira ketawa gembira..
   "Ohhh usik Riz ye, tak pe janji Aira sayang Riz." Akhirnya mereka berdua ketawa sendiri.

Pada malam itu Riz pun datang menjenput Aira di depan pintu pengawal asrama perempuan. Lama Riz menunggu tapi batang hidung Aira belum juga muncul.Lebih kurang setengah jam menunggu baru akhirnya Aira muncul. Tiba-tiba mata Riz tak berkedip memandang Aira yang sedang berjalan kearahnya.
   "Wauuu..You so beautiful tonight, I tak sangka yang you cantik macam ni. I'm lucky  man you know." Riz berkata pada Aira dengan bangganya.
   "Thanks sayang, malu I." Aira hanya tertunduk.
   "Apa nak malu pulak, memang you sangat cantik. Riz bertuah sebab Aira sudi terima Riz jadi boyfriend Aira."
   "You ni..Dah la, jom kita gerak. Kemana Riz nak bawak Aira dinner malam ni." Aira menukar topik perbualan..
   "Jom, ikut je lah..nanti Aira tau la..." Riz menarik tangan Aira dengan lembut dalam pegangannya sambil menuju ke kereta sport miliknya.
Setelah sejam mereka berada dalam kereta akhirnya sampai sudah ke destinasi yang dituju...Riz membuka pintu kereta untuk Aira dan mereka berjalan beriringan sambil Riz memeluk pinggang Aira dengan lembut..Aira hanya diam tanpa berkata apa-apa, dalam hatinya kini sedang gemuruh bertanya kemana kah dia akan dibawa.
   "Silakan masuk Aira." Riz mengajak Aira masuk ke rumahnya.
   "Kita kat mana ni Riz?" tanya Aira dengan penuh tanda tanya lagi.
   "Ini rumah Riz, malam ni kita dinner dengan keluarga Riz, ok."
   "What??? Rumah Riz, kenapa tak cakap awal-awal yang kita nak kerumah Riz." Aira mula rasa gelisah.
   "Kenapa ni sayang..Aira tak sudi ke jumpa keluarga Riz. Mereka nak sangat jumpa Aira bila Riz cerita kan tentang Aira pada mereka."
   "Bukan tak sudi, tapi cepat sangat..Aira tak bersedia lagi dan Aira malu la, nanti apa pulak keluarga Riz kata tentang Aira. Aira tak cantik." Aira cuba berdalih dan sembunyikan debar dihatinya ketika ini.
   "Tak pe, dia orang bukannya makan orang pun, nak takut apa. Jom jom kita masuk, semua dah tunggu kita nu." Riz cuba menenangkan debaran hari Aira.
   "Hemm baiklah, jom kita masuk. Tapi Riz jangan buli Aira ya." Aira terenyum kembali pada Riz.

Bila saja Aira melangkah masuk ke dalam ruang rumah itu, semua mata tertumpu padanya. Pada waktu itu hanya Tuhan saja yang tahu bagaimana rasanya debaran hati Aira berdegup deras macam nak luruh jantungnya melihat keindahan rumah itu dan mata-mata yang sedari tadi asyik tertumpu padanya.
   "Assalamualaikum...." Aira bersuara.
Dengan seragam semua mata yang tertumpu padanya tadi menjawab bersama. "Waalaikummussalam.."
Tiba-tiba seorang wanita yang sedikit berumur datang ke arah mereka sambil tersenyum.
   "Sila masuk sila masuk, ohhhh ini rupanya tuan yang empunya nama yang selalu disebut-sebut oleh anak bujang makcik ni. Cantik orangnya, patut la Riz duk sebut-sebut je."
Aira hanya tersenyum dan diam membisu, mukanya merah menyala dah sebab kena usik dengan mak Riz.
   "Ehhh mana ada makcik." Aira berkata pada mak Riz dengan senyuman terukir dibibirnya.
   "Selamat datang ye Aira ke rumah makcik ni, jom kita ke ruang tamu, silakan."
Aira pun berjalan ke ruang tamu sambil Riz mengenggam erat tapak tangannya. 
   "Kenal kan ini Aira girlfriend Riz.." Riz mempekenalkan Aira pada ahli keluarganya.
   "Amboiii Along, cantiknya girlfriend Along." adik bungsu Riz bersuara.
   "Cantik ke, haaa sapa cari he he he.." Riz berseloroh dengan adik lelakinya Muiz.
Aira pula pada ketika itu gelisah dan malu semuanya ada pada waktu itu. Mereka pun berlalu ke ruang makan untuk menjamu selera.Semua mata tertumpu padanya dan Aira pula menjadi semakin gelisah dan malu memikirkan yang banyak mata tertumpu dekatnya. Ada adik-adiknya, makcik dan pakciknya. Semuanya asyik merenung Aira, apa yang tak kena pun tak tau naik segan Aira dibuatnya.Setelah selesai makan malam Riz pun menghantar Aira balik. Dalam perjalanan balik Riz membawa Aira kesatu tempat dahulu.

   "Aira, jangan marah Riz ye." Riz bersuara setelah lama mereka diam diatas batu di tepi pantai ini.
   "Tak lah, Aira tak marah pun geram adalah..." Aira bergurau.
   "Betul ke Aira tak marah ni." Riz tak puas hati dengan jawapan yang diberi oleh Aira tadi.
   "Ye sayang, Aira tak marah..Aira senang boleh kenal dengan ahli keluarga Riz. Mereka semua baik pada Aira dan Aira pun senang dengan layanan ramah mereka semua. " Aira bersuara agar hati Riz lebih tenang.
   "Hemm bagus la kalau macam tu. Lega hati Riz, sebab mak dan family semua dapat menerima Aira."
   "Riz!"
   "Ye sayang."
   "Kenapa Riz bawa Aira jumpa keluarga Riz, sedangkan kita baru kenal tak sampai sebulan pun." tiba-tiba Aira bertanya pada Riz.
   "Emmm... mungkin Riz suka sangat-sangat pada  Aira, sebelum ni tak pernah hati Riz benar-benar suka pada seseorang gadis seperti Riz sukakan Aira."
   "Itu saja." 
   "Bagi Riz, cinta tak kenal erti baru atau sekejap. Yang penting hati Riz suka pada Aira dan Aira punya ciri-ciri yang Riz mahukan."
   "Tapi Aira rasa pelik, sebab lelaki sekacak Riz mesti banyak yang suka dan Aira hanyalah gadis biasa saja."
   "Mungkin sebab Aira ni lain dari yang lain la yang buat Riz angau siang malam, kesucian di wajah Aira membuat hati Riz tersentuh dan renungan mata itu membuat jiwa Riz tak dapat tidur lena dan siang malam Riz asyik mimpikan Aira je." dengan panjang lebar Riz ceritakan pada Aira.
   "Bertuahnya Aira sebab ada yang sayangkan Aira ni."
   "Ehhh mana ada, Riz yang bertuah sebab Aira jadi girlfriend Riz tau."
   "Ye la..sama-sama bertuah ok." akhirnya kedua-dua mereka ketawa.
   "Riz, Aira bahagia bersama dengan Riz. Riz jangan tinggalkan Aira ye."
   "Tak akan dan tak mungkin ianya akan terjadi. Selagi diri ini bernyawa selagi itulah akan terus mencintai mu Nurzaidatul Aira ku sayang."
Aira hanya tersenyum bahagia dengan kata-kata yang baru saja didengarnya saat itu. Tiada apa yang lagi membahagiakan dia disaat ini dari ungkapan dari Riz, lelaki yang mencuri sekeping hatinya dan kini sedang membahagiakan dia dengan penuh kasih sayang yang dia sendiri tidak duga. Bahagianya kini hanya Tuhan saja yang mengetahui dan dia mendoakan agar kebahagiaannya ini tak menjadi panahan mata jahat orang lain. Dia kini bahagia dengan cinta yang dia miliki. Begini rasanya bila diri dilamun cinta.

BERIKAN HATI MU PADAKU

sekadar gambar hiasan.

Bila kau senyum ku gembira bila kau sedih ku menangis
Bagai kan tiada duka dan pilu yang menyelubungi hati ku ini
Andai kau tahu ku rindu mu andai kau tahu ku cintamu
Bagaimana harus ku lupakan perasaan hati ku ini..

Setiap detik dan saat hanya nama mu di bibir
Setiap hari ku lalui dengan merindui dan mengingati kamu
Sepinya hidupku tanpa mu disisi aku
Sunyinya aku tanpa gurau senda mu mengusik aku..

Wahai cinta wahai kekasih
Kembalilah dikau dalam hati ku
Berilah aku kesempatan sekali lagi utuk mencintai mu
Mencintai mu dengan sepenuh hatiku
Menyayangi mu dengan segenap jiwa dan ragaku ini
Tiada lagi ku berdolak dalih dengan perasaan ini
Perasaan yang satu..ya..hanya kau yang aku cintai
Tiada yang lain selain kamu di hati ini..

Sayang ku padamu semakin dalam
Sedalam lautan dan setinggi gunung Himalaya
Andai hatimu tak dapat ku miliki lagi
Habis luluh seluruh hatiku ini
Ketenangan dihati ini untuk sayangi mu  punah semuanya..

"BERIKAN HATI INI PELUANG UNTUK MENCINTAIMU SEKALI LAGI"

Tuesday, 18 October 2011

CINTA YG MUDAH DAN SUKAR???

CINTA!!!!! cinta yg bagaimana yg ingin di miliki dan cinta yg mcm mana yg harus dielakkan???? Yaaaa...memang cinta senag di cari tapi cinta juga sukar dimiliki..haiii mcm mana plk 2 kan hehehe...haaa ni yg nak citer ckit ni..
sekadar gambar hiasan

1. Cinta yg mudah dicari..cinta yg mcm ni byk dan cinta yg mcm ni jgk terlalu mudah bertukar2 pasangan,selalunya ank2 muda yg masih dlm alam persekolahan menengah yg byk cinta begini...kenapa?? haaa, sbbnya mudah saja...erti cinta belum cukup kuat didalami dan cinta yg sebegini mudah beralih arah dan muda mudi skrng x matang dlm sesuatu perhubungan...maka cinta yg sebegini selalunya terjebak dgn segala mcm masalah sosial masa kini...bila bercinta x segan silu dah pada masyarakat dan ikut suka hati mereka nak wat mcm mane pun..bila terjadi sesuatu masalah mulalah buang ank merata tempat...ni salah satu dari gejala yg x elok dan x harus diikuti...bercinta yg sebegini bukan cinta namanya ini hya nafsu semata, seronok hya sementara dan seksanya sampai bila2 dan lelaki hya lepas tangan yg menanggung si perempuan jgk...cuba fikir wahai gadis2 di luar sana, skrng memang seronok bkn..kita x nampak apa akan jadi suatu hari nanti bila kita semua di matikan..dosa2 silam kita (andai masih x berubah) akn membawa kita ke jln neraka...cukuplah sekadar bercinta dan jgn berlebih2 dlm bercinta...

sekadar gambar hiasan

2. Cinta yg sukar dimiliki..... Haaaaa cinta yg mcm ni hya yg bertuah saja yg akn dapat, tau kenapa??? Sbb, cintanya penuh dgn maruah dan harga diri seseorang wanita itu...dirinya selalu dijaga dan cinta yg sebegini dia tahu batas2 pergaulan lelaki dan perempuan...bkn kolot atau x ikut peredaran semasa cumaaa dia tahu apa itu erti cinta yg sebenar2nya..gadis yg seperti ini sangat cantik di mata lelaki dan ayu sentiasa..itu yg membuatkan byk lelaki di luar sana sukar mencari kerana bkn semua di luar sana mempunyai nilai2 yg sebegini...cantik itu bkn hya pada luarannya saja tapiiii juga pada dalamannya..tahu apa itu cantik dalaman, haaaa cantik dalaman ertinya cantik dari segi hatinya, kesuciannya, peribadinya, rohaninya dan byk lg...cantik luarannya mcm cantik dari budi pekertinya, tutur katanya dan penampilannya....haaaa yg mcm ni mungkin (cinta yg mudah dicari) pun ada tapi mungkin peratusannya hya 10% saja...kalau kecantikan dalaman rasa2nya punah pa hemmm entah la kan...

Itulah cinta namanya ada yg mudah dapat dan sukar dapat...lelaki pun mcm tu,bkn semuanya baik  dan bkn semuanya jahat...tetapi kenapa lelaki baik selalu dipertemukan dgn wanita yg jahat dan wanita jahat selalu dipertemukan dgn lelaki baik...yaaaa sbb semua tu jodoh namanya dan siapa kita nak melawn takdir ALLAH kan...mungkin dgn begini yg baik tu boleh mengubah sikap si jahat dan kita x tahu dan tiada siapa yg tahu apa yg bakal terjadi dlm setiap kehidupan kita nanti...

Umur akn sentiasa meningkat dan sampai bila kita nak berseronok dan sampai bila kita nak ke jln yg tidak benar, sesekali ingatlah yg kita di dunia ini hya pinjaman dan tidak akn kekal selamanya di ats muka bumi ini dan kita  hya menumpang di bumi ALLAH saja bila sampai masanya kita akn pergi dari bumi ALLAH ini...begitulah kecantikan juga hya pinjaman dan bkn milik kita...hya amalan yg akn menyelamatkan kita di sana nanti...kalau kita byk berbuat dosa tanggunglah sendiri azabNYA....

Cinta dan nilai2 murni skrng dah jauh terpesong dan didikan yg tidak betul siapa yg harus disalahkan..siapa siapa jawab siapa???? yaaaa ibu bapa yg selalu disalahkan tetapi ank2 jgk memainkan peranan..bkn tiada didikan agama waktu di sekolah tetapi kenapa masih ada yg sukar mengikutinya..semua tu ats hati nurani sendiri...kalau hati nurani ingin yg baik maka baik lah jadinya kalau hati nurani tu dah jauh terpesong maka jadi begini la seperti apa yg terjadi dgn muda mudi skrang...yg x kenal halal dan haram lg dlm pergaulan...gadis2 tanpa segan silu berkelakuan bkn seperti gadis..tentu faham kan maksudnya....

Dari itu jadilah cinta yg sukar dapat dri pada yg mudah dapat...x rugi pun kalau jual mahal tapi lebih rugi kalau dok jual murah kan kan kan....cuba kawal diri dlm pergaulan dan jgn mudah menyerah pada pujukan rayu silelaki yg hidung belang ni...jaga batas2 pergaulan agar x menyesal di kemudian hari...kebanyakan muda mudi skrng bila dah terjadi sesuatu kejadian baru la nak menyesal..dah x berguna lg nak menyesal sbb tu la beringat sebelum terjadinya kejadian yg tidak elok..

LELAKI YG BAIK DIA X AKN MENCABULI KEHORMATAN DIRI KEKASIH YG DIA SYNG & INGIN DIJADIKAN ISTERI..ITULAH LELAKI SEJATI YG TAHU MENJAGA KEHORMATAN DIRI PASANGANNYA...

Wednesday, 12 October 2011

CINTA SUCI


gambar hiasan.
Sesungguhnya cinta itu satu anugerah yg terindah,tiada yg dpt mengambarkan keindahan cinta itu selain si pencinta itu sendiri yg merasakannya,walau byk dugaan yg hadir dlm setiap percintaan, pasti ada jln penyelesaiannya, tiada apa yg tidak boleh diselesaikan dlm dunia ini, pasti ada caranya utk kita merialisasikan apa yg dinamakan cinta yg benar2 cinta...

Dugaan dlm bercinta amat pedih kalau x bisa menahannya,cinta yg hadir pertama kali pasti asyik sekali dan cinta yg hadir berkali2 mungkin tidak sehebat cinta pertama kerna cinta pertama cinta yg mula2 di rasai denyutan jantung setiap pecinta...sehebat mana dikau bercinta pasti kau bkn yg pertama, kerna yg pertama selalunya bukan yg pasti di hati, kepastian cinta sering bertukar2 dan cinta juga begitu...

Tiada cinta yg kekal pada sesuatu hubungan dan yg pasti, akn ada cinta kali kedua dan ke tiga dlm setiap kehidupan seseorang.. walau sukar dan payah utk diterima kau x akn bertahan dg 
hya satu cinta dlm kehidupan ini, pasti cinta mu berkali2 hingga kau akn jmpa dgn apa yg di panggil "teman sejiwa" dan bila tiba masanya, itulah cinta mu yg teragung dan kau akn bahagia dgn cinta hati mu..

Teman sejiwa teman yg sanggup bersusah senang bersama dan sentiasa ada disisi bila kita dlm kesusahan atau memerlukan, sokongan kita pada cinta ini akn mengkukuhkan lagi ikatan hati yg terjalin.. sesungguhnya tiada cinta yg sehebat ini bila dua hati dan jiwa saling bersatu dan saling sayang menyayangi..kekasih2 semua ikatan cinta yg suci tiada lg kesuciannya bila sering dinodai dgn sikap tidah menpercayai sesuatu hubungan dan saling mengcurangi... tiada maknannya kalau hubungan yg sebegini dan sesungguhnya cinta sesuatu yg sukar di tafsirkan dgn kata2...hya yg merasai dan melaluinya saja yg tahu apa itu cinta yg benar2 cinta.....

Monday, 10 October 2011

MAAFKAN AKU ATAS KECURANGANKU

gambar hiasan

Terdetik di hati ingin mencari mu walau kau ingin melarikan diri dariku
berkali2 ku fikirkan apa salahku pada mu
hingga kau menghukum aku sebegini rupa
jgnlah kau marah aku lagi dan maafkanlah aku
memang x ada lelaki seperti kamu yg baik padaku
yg ada kini hya lelaki yg ingin mengambil kesempatan saja...

Muncullah kau di hadapanku dan maafkanlah aku
walau kau membenci aku jgnlah kau hukumi aku sebegini
terimalah aku seadanya dan aku akn membaiki diri ini
agar sepadan dgn mu agar kau tidak malu dgn diriku lagi
aku bermohon agr dikau mendengar segala isi hatiku ini...

Berbulan2 lamanya aku menunggu mu tanpa ku ketahui
yg kau kini tiada lg didunia ini,kau telah pergi jauh dariku
kau pergi sejauh2nya meninggalkan aku dlm penyesalan,
penyesalan yg teramat2 sangat kerna aku belum sempat
memohon keampunan dari mu ats semua kesilapan ku selama ini
kini tiada gunanya lagi aku menagis kehilangan mu
karna itu lah hukuman buat ku ats kecurangan ku pada mu...

Andai aku diberi sekali lagi peluang
ingin ku setia pada mu hingga akhir hayat ini
kini..aku tiada lagi kesempatan utk melakukannya
maafkanlah aku sayang kerna tidak setia pada cinta kita
biar pun aku yg paling merasai kehilangan mu
dlm hati ini ingin sekali bersama mu hingga akhir hayat
andai kau mengetahui yg aku sayang padamu
tentu kau pergi dgn hati yg tiada dendaman lagi...

Kini aku harus redha dgn segala yg berlaku
dan aku tahu kau x mungkin akn kembali padaku lagi
hya doa yg dapat ku berikan agar kau tenang disana
cuma ku terkilan kau pergi dgn hati yg terluka
tanpa mengetahui pekara yg sebenar, maafkan aku sekali lagi

"SAYANG ANDAI KAU TAHU BETAPA AKU SAYANG PADAMU TENTU KAU GEMBIRA DISANA"

Sunday, 9 October 2011


Bila cinta dtg berlabuh di hati ini 
pasti ada sesuatu yg menyekatnya
apakah dia????aku pun x tahu
mengapa sukar utk dikatakan yg aku suka dia
hati dan perasaan tidak boleh dipaksa lagi
utk melakukan apa yg tidak direlakan oleh hati..

Mencintailah aku seapa adanya
dan sayangilah aku dgn seadanya
jgnlah meragui cinta yg aku berikan
dan hargailah sepenuh hatimu
walau dlm detik ini aku bkn pilihanmu
terimalah cinta yg aku berikan...

Ini lah aku dan aku akn terus menjadi diriku
mencintaimu sedalam2nya dan menyayangimu
dgn hati yg ikhlas dan sentiasa setia menantimu
jgn kau membuang waktu dgn memikirkan yg 
aku dan kau tidak serasi bersama
hya ALLAH yg mengetahui adakah aku pilihan yg tepat utk mu..

KEKASIH DAN SAHABAT.


Apa yg dikau cari pada diri ini..aku tiada apa2 nak di beri utk mu selain hyn kelukaan saja..walau kau selalu mendampingi diri ini aku hya dapat melayanmu tidak lebih dari yg kau harapkan...biar pun ku tahu cinta mu amat mendalam padaku tapi apa daya ku, kau bukan pilihan hatiku...dlm hati ini sudah ada insan lain yg bertahta dan aku tidak dpt utk menerima cinta lain selain dari dia..maafkan aku teman...

Andai kau yg ku temui dulu, mungkin aku akn jadi milikmu..mungkin aku bkn jodoh utkmu dan aku selalu mengharapkan yg terbaik utk kau dan aku bukan utk mu teman.. kau tidak lebih dari teman terbaikku dan aku x mahu kehilangan teman sebaik kamu... andai kau sayangi aku doakanlah aku agar bahagia dan mungkin tiada jodoh antara kita...mungkin jodoh mu ada di luar sana dan dia bukanlah aku...maafkan aku sekali lagi..

Sukar utk aku luahkan semua ini tapi kerna kau teman terbaikku aku harus melakukannya agar kau tidak terus terluka lagi...aku dan dia akn disatukan x lama lagi dan aku ingin kau mendoakan agar aku bahagia... biarlah semua yg kau rasa padaku menjadi rahsia kita berdua dan jgnlah dia mengetahuinya..aku x mahu dia memikirkan yg bukan2 antara kita berdua...dan biarlah menjadi rahsia...andai kau benar2 syngi aku tolonglah penuhi permintaan aku ini...cukuplah hubungan kita sebagai teman dan aku tahu walau kau terluka dgn jawapanku hya itu yg aku mampu ucapkan...maafkan aku teman..

Biar pun hatiku terluka namun akn ku tempuhi ranjau2 ini agar aku masih mempunyai mu sebagai teman..maafkan aku walau pun hati ini sedikit pedih utk ku katakan yg aku syng dikau..walau pun terlewat utk mu dan aku...namun aku bahagia mempunyai mu sebagai teman ku...biar air mata ini mengalir dipipiku kau yg selalu menyapunya dan sentiasa ada disisi bila aku bersedih..dan aku benar2 mengharapkan agar kau sayangi aku sebagaimana aku sayangi mu sebagai teman...demi persahabatan kita jgnlah kau berpaling dariku lagi, sudah cukup setakat ini kau seksa aku dgn sikap berdiam dirimu dan jgnlah kau marah aku lagi...maafkan aku maafkan aku walau ianya x dpt merawat hatimu yg terluka...aku syng kamu....selama2nya..tuhan tolonglah aku ...


Thursday, 6 October 2011

RESTU.

Ku susuri lereng yg berliku dan penuh duri agar dpt mengecapi bahagia yg kita cari, tidak pernah dlm hati ini terlintas sedikit pun yg semua ini akn terjadi.. sukar dan kepayahan ini semua ku harungi bersama2 dgn mu, hingga akhir nanti kita dpt restu mereka...

Sungguh ku x kesali dgn semua yg terjadi, aku hya insan yg di lamun cinta dgn mu org yg telah membuat hati ini berdegup kencang bila memikirkan dikau..tiada sedetik di hati ini utk menghancurkan kepercayaan yg di beri oleh org tua... tapi apa daya diri ini, mencintaimu adalah segala2nya... jgn kau lepaskan aku dgn mudah hya kerna bantahan org tuaku..berjuanglah demi cinta kita, cinta yg selama ini kita sulami bersama...

Sesuci embun pagi sesuci itulah cinta ini utk mu..seharum kasturi seharum itulah kasih ku pada mu dan tidak ku minta emas permata hya kesayangan mu yg aku inginkan... adakah itu sukar dilakukan, hati ini tiada byk permintaan, hya itu saja yg ku pinta dari mu org yg ku cintai..tiada dua tiada tiga hya kamu satu2nya...

Harapan hati ini agar cinta kita bersatu dgn doa dan restu semua org yg kita syng selama ini.. betapa hati ini gembira bila tiba saat itu nanti dan aku bersyukur kerna cinta ini akn bersemi dgn restu yg di harap2kan..tapi apakah akn muncul saat itu??? Ku jua x mengetahui bila akn terjadi dan rindu ini akn selalu menjadi milik aku dan dia selamanya..Hadirnya cinta tanpa diduga dan hadirnya kamu buat selamanya..


PERPISAHAN..WHY???


Mengapa selalu terjadinya perpisahan yg tidak kita duga bila kita benar2 syng dan cintai dia dgn sepenuh hati kita..kepedihan kehilangan cinta sukar utk di katakan dgn kata2..kerinduan pada org yg kita syng sedikit sebyk akn melukai kita walau pun pada hakikatnya dia tiada lg dlm dunia mu...kini, apa lg di harapkan pada kasih yg tiada kesudahan dan hati ini hya akn lebih terluka dgn parah saja...

Kehidupan ini harus di teruskan tanpa rasa ragu dan was2 lg...terimalah keadaan ini dgn hati terbuka dan semoga dia aman di mana saja dia berada.. diri ini bagai tiada lg seri tanpa mu dan ku selalu mengharap mungkin akn ada bahagia buat kita tapi semuanya hya tinggal harapan hampa saja...kini aku berdiri ats kaki sendiri utk terus melupakan apa saja kenagan kita bersama walau ku tahu ia sukar dilakukan dan hampir2 mustahil utk ku lakukan..tapi demi kasih dan syng pada diriku ini maka aku lepaskan mu dlm ingatan ku...

Masa akn mengubati hati ini, walau tiada yg tahu apa yg akn terjadi di kemudian hari namun semuanya akn kembali seperti sediakala... segala-galanya akn kembali pulih dan aku  ceria kembali seperti aku yg dulu.. kini, tiada lg derita yg ku tanggung bila kau sudah tiada dlm pemikiran ku lg..hati ini dah terubat dgn senyuman tawa si kecil yg menjadi pendamping diri ini..hya dia yg mampu membuat aku merasakan dia milikku abadi selamanya...

Monday, 3 October 2011

APA ERTINYA CINTA


Ola...cinta, apa ertinya cinta pada para2 blogger sekelian.
..cinta ni sesuatu yg unik dan setiap percintaan harus ada kejujuran dan tanpa kejujuran tiada maknanya cinta yg dibina bersama..berapa kali korang pernah jatuh cinta dan ini cinta yg keberapa??? haaaa soalan maut tu...hehehe tentu sesetengah org x mau bagi tau kan takut terkantoi...hehehe, x pe la...yg penting korang happy dgn cinta korang..

Cinta itu mesti membuat hati sakit kan bila korang mulai rasa sedikit pertengkaran dlm hubungan korang dan tiada yg mahu mengalah dan bertolak ansur... masing2 nak tunjuk ego dan akhirnya terjadinya perpisahan.. bila dah berpisah kalau masih sudi menjadi sahabat ok gak..tapi x semua cinta boleh bertukar menjadi sahabat dan x semua yg sanggup menerima perubahan status tu kan....rasa kekok bila status cinta tu tukar dgn sahabat...eeee geli lah...sbb tu lah byk org yg bercinta x boleh berbaik2 lg seperti biasa sbb rasa kekok pada diri masing2..kalau ada yg dapat menjadi sahabat, memang dia org yg sporting la...

Kadang kala hidup ni pelik kan... bila kita jatuh cinta mesti cinta tu x direstu or cinta tu milik org lain..sukar utk ditafsir cinta itu bagaimana isinya...bila kita suka kat seseorang tu x semestinya dia pun suka kita dan apa yg kita nak x semestinya kita akn dapat..kita x boleh paksa seseorang utk mencintai kita dan cinta yg dipaksa selalunya x bahagia dan akhirnya masing2 terluka..apa diharap pada cinta yg mcm tu.. biarlah kita memiliki cinta yg indah yg bahagia dan yg penting saling cinta mencintai saling sayang meyayangi saling menghormati dan saling memerlukan...

Erti sesuatu cinta tu tiada siapa yg tahu dan fahami...bagi diri ini cinta itu bagai simbolik cinta yg teragung dan kekuatan hati setiap pasangan.... " cinta adalah ketika kita merasakan suatu getaran rasa yg tak bisa diungkapkan dgn kata2"

Saturday, 1 October 2011

TANGISAN SI GADIS

Tangisan seseorang gadis sesungguhnya tiada nilai pada pandangan mata seorang lelaki.. setelah cinta dan kasih syng diberikan dan setelah dia jemu pada  diri mulailah si lelaki membuat perangai...mengapa sukar utk mencari cinta yg benar2 sejati, kepedihan cinta hya akn buat si gadis hilang kepercayaan pada cinta si lelaki.. mengapa si lelaki tidak boleh setia pada seorang wanita???? Mengapa harus di cipta sengsara yg akn merosak jiwa dan perasaan si gadis... benarlah kata si bijak pandai, cinta itu buta....
Wahai kekasih2 diluar sana! Mengapa kau menghancurkan hati insan yg pernah dikau syng dan dulu kau ingin melindungi dia dari apa jua bahaya dan kau selalu ingin memberi yg terbaik buat diri kalian..tetapi kini semua kesayangan mu hilang bagai di telan perut bumi..cinta mu memang x seteguh cinta si gadis, senang berubah dan senang mengucapkan kata2 cinta pada yg lain...tetapi si gadis sangat sukar utk melupakan cinta lama kerana bagi si gadis hati yg terluka teramat2 sukar di ubati kerana bagi si gadis cinta yg telah diberi sepenuh jiwa pada si lelaki tadi adalah cinta yg terbaik dan sukar utk dimiliki lg...sesungguhnya si lelaki hya tahu melepaskan cintanya bila hati dah mulai berubah pada cinta baru...
Lelaki oh lelaki!!!! mengapalah kau di jadikan kaum yg selalu menindas cinta si gadis, gadis oh gadis!!! jgnlah kau sedih pada cinta yg x ada kepastian dan tiada kesudahannya..biarlah si lelaki dgn dunianya yg di penuhi gadis2 yg hyn pandai mengoda si lelaki hidung belang sepertinya...andai ada jodoh sudah tentu dikau akn di pertemukan dgn si lelaki yg lebih baik dan lebih menyayangimu seadanya...jodoh pertemua ajal maut semuanya di tangan ALLAH..kita hya merancang dan hya DIAlah yg menetukan takdir kita...
Andai satu hari si gadis bahagia jgnlah kau lupa bahawa dikau harus bersyukur kerana dgn perpisahan dulu kau kini boleh bahagia dan gembira sampai skrng...siapa tahu dgn terputusnya ikatan dulu kau tiada lg kesakitan dlm hati...bagi si gadis, cintailah pasangan mu sedalam2nya dan jagailah dia sepenuh hatimu agar dia tiada rungutan pada cintamu...dan jgn terlalu mengongkong, kerana dgn kongkongan itu hya membuat hati si lelaki menjadi serba tidak kena...biarlah ada give and take, tolak ansur perlu ada dlm setiap perhubungan barulah cinta itu sentiasa mekar hingga akhir hayat...
"LOVE MAKE ME BLIND BUT LOVE IS ARE BEAUTIFUL THING"

Sunday, 25 September 2011

PENANTIANKU


Sekali jatuh cinta selamanya mencintaimu
hidupku hanya ada kamu walau pun kau jauh dariku
sepi jiwa ini mengenangkan mu, tapi kau hanya diam membisu
tertanya-tanya apa salahku hingga kau bersikap sebegitu...

Andai aku bersalah maafkanlah daku
andai aku tak sempurna maafkanlah daku
andai cinta ini tak layak untuk dirimu maafkanlah daku
kerna aku sudah terlanjur mencintai dan menyayangimu di segenap jiwa ragaku....

Berilah peluang buat kita berdua membina ikatan yang baru bermula
ku akan setia menunggu hingga kau
bersediamenerima diriku ke dalam hatimu...

Cukup perit hatiku ini mengenangkan ada insan lain
yang bertahta dalam ruang hatimu
hati ku tertanya-tanya, sedalam manakah cintamu padanya
hingga kau tak bisa melupakannya...

Walau pun luluh hati ini akan ku pendam segala luka
hanya pada yang MAHA ESA mampu ku berserah
agar kau bisa menerima kehadiran ku dalam kehidupanmu
hanya masa yang bisa menentukan adakah aku akan mendapat cinta dari mu sepenuhnya...

KU berdoa pada yang ESA bukakanlah pintu hatimu
untuk menerima  kehidupan baru yang telah ditakdirkan untukmu
aku menunggu dan terus menunggu dan terus menunggu
entah sampai bila akan berakhirnya penantian ku ini......

KEPILUANHATI INI


Mestikah air mata ini membasahi di pipiku
perlukah ku meratap hiba setelah hati ini terluka
ku sedar siapa diri ini....
Ku hanya mampu memberi cinta
namun ku tak mampu untuk mengkhianati cinta
kerna bagi ku cinta itu terlalu suci untuk di khianati
tapi kau tak berfikiran seperti ku
andai saja kau punyai hati yg suci
tentu kau lebih menghargai apa itu erti cinta....
Tak guna aku menagih kasih dan sayangmu
kerna ku tahu yg kau tak akan kembali
ku sedar yg ku tak mampu mengharapkan apa pun darimu
di hatimu kini sudah tiada lagi cinta buat ku....
Bukan ku mengemis simpati dan kasih sayang sesiapa
hati ini sudah cukup terluka dan tiada penawar lagi
yg dapat mengubati luka yg amat dalam ini....
Andai cinta itu benar-benar suci dan tulus
akan ku jumpai cinta yg benar-benar sejati 
cuma takdir yg dapat menentukannya....
Aku hanyalah insan yg lemah disisi mu ya ALLAH
tanpa restuMu aku tak punya apa-apa
baik yg KAU beri baiklah yg ku terima
andai sebaliknya ku terima dengan hati yang redha..

Monday, 12 September 2011

TE QUIERO

"MI AMOR" and "TE QUIERO"1 perkataan yg sering di nanti2kan oleh pasangan bercinta, ucapan itu sesuatu yg amat keramat.. Hati yg mendengar bisa jadi x keruan, tidur mlm jadi x lena dan hati berdegup kencang seakan mau gugur ke bumi.. Hanya dgn 1 lafaz bisa buat si gadis x keruan...Begitulah hebatnya kata sakti itu, indah kalau diri dicintai dan manis bila dlm alam percintaan..Sesungguhnya cinta bisa membawa bahagia bagi yg asyik d lamun cinta dan sehari x lihat sidia hati  mula gelisah... Masa seakan lambat berlalu dan sidia yg selalu diingati membuat hidup selalu x keruan..Hari2 yg berlalu x sabar utk dijalani bersama sidai, hari2 bahagai semakin tiba dan akn ditempuhi bersama dgn org tersyng jua... Itulah manisnya bila cinta dua hati bersatu dgn alam pernikahan dan bahagia yg dikecapi akn sentiasa manis andai pandai melayari bahtera perkawinan bersama...Cianta ada manis dan pahitnya..ini salah satu kemanisan yg dirasai bila menempuh alam perkahwinan....Selalulah saling mencintai utk selama2nya hingga ke akhir hayat kita...

Saturday, 10 September 2011

DAMAI YANG KU CARI.

Sesungguhnya kasih sayang ini tiada batasan untukmu, semakin lama ku pendam semakin sakit hati ini ku rasakan...Apakah tiada ruang untuk kita bicarakan soal hati dan perasaan, perasaan yang selama ini selalu menjadi tanda tanya dalam diri ini...Cintakah aku padanya, cintakah dia padaku..Namun aku dan dia tiada jawapan yang aku harap2kan..Hanya diam membisu yang dapat diberikan, hati kecil sering berkata aku sayang dia tapi adakah dia menyayangi aku...Namun hati ini sudah pedih untuk bercinta lagi walau dalam hati ingin dicintai lagi.. Kesibukan diri dengan kerja membuat aku terlupa dengan perasaan ini dan aku tenang seketika.. Biar pun hanya seketika, aku bahagia dengan apa yang terjadi pada diri ini...Biarpun tiada cinta lagi untukku, aku tetap dengan diriku..Tanpa kehadiran mu aku tetap boleh bahagia dan sesungguhnya bahagia ini yang ku dambakan dan ketenangan ini yang membuat hatiku rasa damai tanpa perlu memikirkan hati dan perasaan yang amat rumit...Bahagia dan kedamaian adalah milik kita semua hanya kita yang bisa membahagiakan hati dan perasaan kita sendiri...

Wednesday, 24 August 2011

KAU HADIR DALAM HIDUPKU


Kehadiranmu dalam hidupku bagaikan satu petanda yang kau akan merubah perjalanan hidupku...duniaku sebelum ini hanyalah bertemankan buku-buku dan aku tidak menyangka yang kau telah merubah aku sepenuhnya....lebih mempercayai orang dan yang penting kau mengajar aku apa itu bahagia dan cinta...kalau dulu aku sedikit pun tidak memperdulikan itu semuanya bagiku cinta hanyalah buang masa dan aku lupa betapa indahnya cinta itu...terima kasih sayang kerana telah membuat aku rasa nikmatnya cinta itu lagi....

Kau....yang kini membuat hati ini berdenyut lagi dengan cinta mu, memberi aku nafas baru agar aku tahu maknanya erti sebuah percintaan dan aku bersyukur aku telah mendapat mu sebagai teman hidupku...janganlah kau tinggalkan aku dalam apa jua keadaan pun andai kau melakukannya hancurlah seluruh hidupku ini...tanpamu aku musnah dan kehadiranmu bagiku amat bermakna kerana kaulah cinta hatiku selamanya...

Kau yang ku panggil sayang....andai jodoh kita berpanjangan aku ingin menjadi suri hidup mu... biarlah aku sentiasa berada disismu dan menjadi pendokong hidup mu selamanya.. aku ingin sentiasa menjadi orang yang kau sayang dan mencintai mu selamanya hingga akhir nyawa ini....mahukah kau memberi aku hak itu padaku sayang?????

Sayang.... aku mencintai mu melebihi segala yang ada di dunia ini dan terima kasih sayang kerana membuat hidup ku ini lebih bermakna dan aku bahagia bila bersamamu...kau akan selalu menjadi milikku dan aku sentiasa menjadi milik mu selamanya...I LOVE U SAYANG AND U ALWAYS IN MY HEART FOREVER....

Wednesday, 17 August 2011

~ SAHABAT SEJATI ~


Sahabat.... mempunyai sahabat sejati amt bermakna dlm setiap kehidupan insan di dunia ini...tanpa sahabat kehidupan tidak bermakna dan sahabat jugalah tempat kita mengadu suka duka kita bersama..tanpa mu sahabat dunia ku kosong...sahabat sejati sukar dicari,yg byk kini byk sahabat hanya pada nama dan tiada keikhlasan dlm persahabatan...mungkin,segelintir sahabat masih tercari2 erti persahabatan itu...

Sahabat .... kau dan aku telah lama menjalinkan persahabat ini, rasa2nya sewaktu zaman persekolahan kita lagi...aku akui yg persahabatan kita masih bertahan hingga kini walau pun kita masing2 telah jauh terpisah dan ada haluan kehidupan masing2...sungguh pun begitu aku menghargai persahabatan kita yg aku sayangi...rindu rasanya aku padamu dan apakah kau masih seperti dulu..

Sahabat .... andai aku merindui mu aku akn selalu melihat foto2 kita bersama dulu..waktu 2 kita masih dlm alam persekolahan dan masing2 menjadi rebutan dan perhatian..hahahaha, nak tergelak lah plk bila memikirkan semua itu...sahabatku, aku tak menyangka kihidupan kita byk yg telah berubah..aku berubah dan kau juga berubah...mungkin kau tak mengenali aku lagi bila aku berdiri di depanmu tapi yg pasti aku masih mengenali dirimu sahabatku...sbb aku menyayangi persahabatan kita...tiada yg dpt mengoncang keutuhan kasih sayang dlm persahabatan kita ini....

Wahai teman2 di luar sana...adakah persahabatan kamu juga seteguh persahabatan ku dgn teman ku ini...andai kamu mempunyai sahabat, jagailah persahabatan itu dgn baik agar tidak di noda oleh kebencian dan hasat dengki oleh perasaan manusia yg bertopengkan syaitan...kerna sahabat sejati sukar dicari dan jgn kerana lelaki juga persahabatan mulai goyah...ingatlah, bahawa sahabat sentiasa ada di sisi bila2 saja kita memerlukannya....

Monday, 15 August 2011

BILA HATI BERBICARA...


HATI.....ya, hati tak bisa berbohong tentang sesuatu yg ada dlm hati kita..andai kita syng dan rindu...hati x bisa berbohong dan dgn riak muka saja sudah terlihat kerinduan itu... hati juga x dapat menjelaskan rasa marah yg seseorang alami.. sesungguhnya hati sungguh suci dan kesucian itu seringkali di salah guna oleh setengah2 pihak..

Saat hati mula merasakan benci...maka disaat itu tiada kuasa apa yg dapat menyelamatkan lg sesuatu perhubungan itu dan bila kebencian seiring dgn marah..lagi hebat amukannya dan ribut taufan pun mula melanda dlm hati itu...sesungguhnya jagailah hati dari benci dan marah...bila ia melanda kita juga x dapat menghalang kejadian itu...ya, perpisahan..perpisahan yg sering saja di elak dari sesiapa pun yg dlm bercinta...

Agar kamu tahu apa pentingnya hati dlm cintamu itu..maka jagailah ia..sekali hati terluka selamanya sakit terasa dan sekali hati membenci selamanya dia membencimu...hati amat lembut dan hati harus di belai dgn kasih sayang...bkn dgn maki dan cacian...hanya org yg mempunyai hati yg bersih dan suci mengerti apa itu hati suci dan kemurniannya....

IZINKANLAH HATI INI UNTUK TERUS MENCINTAIMU...

Wednesday, 10 August 2011

DIKAU YANG INGIN AKU LUPAKAN...

Semakin ku cuba untuk melupakanmu semakin dalam rasa cinta ini padamu...mengapa aku sukar melupakan kau cinta hatiku yg sanggup menduakan ku dgn gadis lain... bukan sekali tapi berkali2 kau buat ku begitu, aku hanya sabar dgn kerenahmu... aku cuba untuk tidak ambil pusing semua yg kau lakukan tapi fikiran ini tidak dapat menerimanya begitu saja.. semakin aku pendam semakin parah hati ini...aku setia menantimu tapi akhirnya aku yg hampa..

Sungguh tak sangka kau sanggup memperlakukan cinta kita yg kita semai selama ini dgn penuh kasih sayang dan akhirnya kau langsung x menghargainya... Di mana sifat mu yg dulu selalu mengambil berat diri ini, selalu menjaga ku dan melindungi aku sepenuh hatimu.. Begitu mudah kau melupakan segala2nya..begitu mudah kau lazafkan cinta dan sayang tapi kau tak memahami apa itu ertinya cinta...

Kini aku menyesal pernah mengenalimu dlm hidupku..kau sesungguhnya bukan lelaki yg terbaik untuk ku... aku juga tak mengharap kasihmu masih padaku..cukuplah dgn semua yg terjadi dan aku tak akan sekali2 membuang harga diri ini merayu2 padamu lagi... ingatlah wahai kasihku, disuatu hari pasti kau sendiri akan terluka sebagaimana aku terluka...perbuatanmu padaku amat kejam, aku yakin pasti ada pembalasan untukmu ... 

Percayakah kau yg selama aku menunggumu aku sedikit pun x pernah memandang lelaki lain danhanya kau yg aku fikirkan...tapi kau sebaliknya mencari pengantiku...kini ku tahu sebesar mana cintamu padaku dan hatiku ini amat sakit sekali bila memikirkan kini kau dan aku tiada apa2 lagi.. sebagaimana kau bahagia aku juga akan cuba untuk lebih bahagia darimu...kini aku ingin membuang kau jauh2 dari hai ini..sudah cukup kau mensia2lan cinta ini dan sudah cukuplah aku membuang masa menantimu yg akhirnya aku sendiri juga...selamat tinggal kasihku .....

RINDU

Rindu ini sering saja mengetuk pintu hatiku disaat2 aku bersendirian...di temani bintang2 di langit dan  angin sepoi2 bahasa, wahai angin kirimkanlah rinduku padanya agar aku tabah mejalani kehidupan ini tanpa kau di sisi ku lagi... wahai bulan terangilah kehidupanku dgn sinaran cahayamu agar aku sentiasa bersinar dihatinya...sesungguhnya tiada lagi kerinduan di hati ini kalau kau dapat menerima aku dihatimu dan kasih kita akan sentiasa dlm mimpi yg indah... Tiada lagi kesedihan yg ku tanggung bila kau tiada disisiku dulu..  

Sesungguhnya kau dan aku adalah insan yg tidah pernah jemu mencari bahagia dlm kehidupan ini... Kini bahagia yg kucari masih jauh dariku dan aku akan terus mencari  dan mencari dan mencari dan mencari lagi hingga aku akan temui bahagia ini.. Sesungguhnya kekuatan yg kau beri sudah cukup untuk ku rasai dan selami...Andai rembulan dapat tersenyum padaku pasti ia akan mentertawakan aku yg menunggu hingga cahayanya bersinar lagi...Sebesar apa pun kasih ini ,ia tak dapat di gantikan dengan rasa rindu padamu...


SAHABAT...

Bila kepercayaan sudah tiada dlm persahabatan atau perhubungan maka tiada makna lagi kasih dan sayang kita... Mungkin sesetengah org tidak mengerti apa yg dimaksudkan teman sejati...Teman sejati itu adalah teman yg sentiasa berada dgn kita dlm apa keadaan sekali pun..Menerima kita dgn ikhlas dan sanggup berkongsi masalah dgn kita, hanya teman sejati akan sentias menemani kita bila kita dlm kesedihan dan sentiasa mengambil berat akan kita..Kemana saja mereka pergi org akan mencemburui persahabatan itu...

Memang sukar untuk mempertahankan persahabatan dgn lama, tetapi bkn sukar untuk di laksanakan... Semuanya terpulang atas diri sendiri bagaimana dia menilai dan mengukur persahabatan itu..Andai terluka dgn kerenah sahabat, fikirlah adakah begini yg kau mahu dlm persahabatan....Cinta membawa derita dan bahagia, kasih membawa sayang dan  kerinduan..Andai masih menyayangi kita berhak untuk disayangi jgk..

Thursday, 4 August 2011

DALAM DIAM AKU CINTAI DIA..

Pernah x kamu mencintai seseorang dlm diam, tapi dia x tahu  yg kamu menyukai dia..agak lama jgk aku menyukai dia dlm diam, dapat tgk dia dari jauh pun aku dah cukup bahagia dan gembira..kenapa sukar utk luahkan perasaan ini bila kita terlalu suka padanya..adakah kita takut dia x suka kan kita...tentu pedihkan bila org yg kita mimpi2kan dan kita rindui x suka kan kita...perasaan itu sakit sekali..

Hari2 aku selalu tgk dia dari jauh dan itu dah cukup bagi ku dan aku senang begitu..melihat dia tersenyum dan ketawa buat aku semakin inginkan dia...tapi aku tiada keberanian dlm diri untuk menyatakan yg aku sukakan dia..mungkin aku hanya dapat lihat dia dari jauh saja selamanya...kini ku rasa kan yg aku sukar tuk melupakannya, semakin kucuba semakin payah hati ini menerima kenyataan yg aku bukan untuknya...walau hati berkata "x apa, asal kau bahagia aku juga bahgia..." itu semuanya dusta belaka..selalunya mulut kata lain hati kata lain...

Percayakan kamu yg selama ini diri ini menaruh cinta padamu...sungguh pun kau x menyedari kehadiran diri ini, aku pasrah dgn takdirNYA...kini kau tiada lagi di pandanganku, kau kini jauh entah kemana... aku juga x pasti dimana kau berada di saat ini...tapi aku gembira sbb kau pernah hadir dlm kisah hidupku..walaupun aku yg menyukaimu aku gembira dgn hati ini kerna hati x pernah berbohong...kini ku harap di mana saja kau berada kau akan bahagia ini lah doaku..aku juga kini bahagia walau kau bukan jodohku...

KU PERNAH MENCINTAIMU SATU KETIKA DULU ...

Wednesday, 3 August 2011

I MISS YOU...

Tanpa ku sedari masa berlalu dgn begitu pantas sekali.. kenapa masa selalu mencemburui kita, kini kau jauh dariku dan aku masih disini mencari satu impian,kekasihku....percayakah kamu yg aku merindui kamu dan percayakah kamu aku ingin bertemu dgn mu..kalau kau cintai aku pasti kau tahu isi dihatiku ini padamu sayang...

Kekasihku... aku ingin kau sentiasa disisiku..kau tahu kah betapa I MISS U..tahukah kau aku selalu menunggu mu sambil ku renung di awan yg kelam dan membayangkan kamu di atas sana... ku selalu katakan I MISS U di setiap waktu dalam hidupku kerana ku rindukan wajahmu yg jauh dariku... katakan kau pun MISS ME TOO...betapa terseksanya bila hidup berjauhan denganmu dan aku sentiasa menunggumu di persimpangan jalan ini agar suatu hari kau akan bertemuku dulu..

Kekasihku...percayalah sayang yg aku masih menunggumu hingga kau kembali lagi padaku... apa yg akan aku lakukan tanpamu disisku dan hanya kau yg mengerti isi hati ini padamu... berapa kali kau katakan padaku  yg kau akan kembali lagi dan ku pegang janji2mu itu... aku ingin mempercayai yg kau pun MISS ME TOO, kekasihku... akan ku kenang cinta ini dalam hatiku agar kau tahu betapa dalam cinta kita berdua selama ini... tiada lagi kerisauan di hati ini bila kau hanya memikirkn aku di sana dan aku yakin kini dengan cinta mu tiada lagi gantinya...

Kekasihku..kini ku hanya menunggu kepulanganmu... aku selalu menunggu saat2 indah seperti ini dapat menatap kembali wajahmu yg amat aku rindui itu. kekasihku... percayakah kamu yg semua ini terjadi dengan ku dan akhirnya aku menangis dalam kegembiraan bila aku dapat menatap kembali wajah yg paling aku rindukan kini sudah berada di depan mataku...kau kini benar2 ada di hadapanku dan betapa aku merasakan yg hari2 bahagia kita akan menjelang tiba...

KEKASIHKU...I REALY MISS U....


ANTARA CINTA DAN PERPISAHAN...

Sayang, dulu kita pernah gembira bersama.. bersama2 kita berkejaran di pantai ini sambil mengukir hati kita berdua di pasir pantai ini...tapi sayangnya semuanya hanya sekejap saja... kini tanpamu ku sukar utk melakukan apa2 lagi...setelah lama cinta ini terjalin kau ucapkan perpisahan padaku..tahukah kau betapa  terlukanya hati ini dgn ucapanmu itu...dgn mudah kau ucapkan tanpa ada rasa bersalah padaku.. kauuuuu sememangnya pendusta...

Hanya dgn alasan yg kau merasakan aku x cukup bagus utkmu lalu kau terus buag cinta aku jauh2.. kau memang x layak utk dicintai oleh mana2 wanita.. aku harap kau x kan dapat menemui cinta yg benar2 berhak utk mu... ini sumpahku... sekali aku terluka selamanya akan ku ingat hingga aku dpt melepaskan segala duka di hati ini... betapa mudahnya kau mempermainkan cinta tanpa ada sebarang penyesalan pun...

Meski pun aku terluka dgn perbuatanmu yg kejam terhadapku... aku masih lagi fikir, selama ini cintaku padamu tidak bermaknakah buat mu.. mengapa kau dgn mudah lupa saat2 yg kita lalui bersama dulu.. tidakkah kau menyesal meninggalkan aku begini... mungkin benar kata org yg cinta itu satu penipuan... penipuan yg amat licik sekali...ia menjerat kita dgn kata2 manis lelaki dan akhirnya hati ini yg terluuka...

Heeemm.... akhirnya semua kenangan kita dan hati kita berdua musnah di pukul ombak tanpa meninggalkan sebarag tanda lagi...jadi begitulah berakhirnya cinta kita berdua...tanpa kau sedari atau pun tidak kau telah melukakan ku dgn dlm sekali...kini perginya cintaku seperti ombak memukul pantai dan akhirnya pantai pun berubah..begitulah juga dgn cinta kita yg kini berubah seperti pantai...

MENCINTAIMU ADALAH SATU KESILAPAN BAGIKU....

LUKA INI ADAKAH UBATNYA

Kata org hati yg luka sukar diubati dan kelukaan yg semakin dlm akn makin bertambah2 sukar utk diubati lagi... satu ketika kita pernah berjanji sehidup semati...ats restu ALLAH kau ingin memilikiku menjadi milikmu... disaat itu betapa sukanya hati ini mendengar bicaramu itu... aku merasakan bahagia yg selama ini ku cari semakin dekat dgn ku...kau melafazkan cintamu padaku dan hanya dirimu yg aku inginkan....

Atas restuNya ku berharap kau menjadi yg terakhir utkku dan kau sememangnya ditakdirkan utkku... TUHAN , kau berikan ku cinta yg indah dan dgn restuMU ku bahagia... tanpa ku sedar kebahagian ini sedikit demi sedikit pergi dariku... takku sedar ianya semakin menghilang dariku dan ku hanya terkaku tanpa dapat berkata apa2... hanya padaMU ku berserah... DIA anugerahkan ku kasih dan sayangmu pada, walau sekejap ia cukup buat ku mengerti erti sebuah percintaan...

Bila ku bersendirian kenangan lalu mula bermain di ingatanku...TUHAN berikanlah ku kekuatan agar dapat ku cantum kembali hatiku yg telah retak itu... hanya satu ku inginkan dariMu agar KAU sembuhkan hati ini dari luka yg berpanjangan... kenapa...kenapa..kenapa kau tinggalkan aku bersendirian menanggung segala kelukaan yg kau tinggalkan utkku...di mana janji2mu yg ingin sehidup semati dgnku.. akhirnya aku bersendirian hidup dlm bayang2mu...

Atas restu ALLAH ku akhirnya dapat melupaimu dgn perlahan2... kau kini tiada lagi dlm ingatanku dan ku ingin kau jauh dari ingatan dan hati ini... TUHAN..berikanlah ku cinta sekali lagi.. agar aku dapat bahagia sekali lagi.. meski pun kau pernah hadir dalam hati ini aku tetap merasakan bahagianya..kini ku teruskan perjalanan hidup ini tanpamu dan ku ingin dimiliki sekali lagi agar cinta dihati ini x kan hilang selamanya seperti hilangnya dirimu....

TUHAN BERIKANLAH AKU CINTA SEKALI LAGI...


Monday, 1 August 2011

KEINDAHAN CIPTAANMU TIADA SETANDING CINTA INSAN


Betapa indahnya ciptaan ALLAH YG MAHA ESA... tiada dapat di gambarkan dgn kata2,hanya diam seribu bahasa... KekuasaanNYA pada kita hamba ciptaanNYA, dan disuatu hari kita akn kembali jua disisiNYA... Tiada cinta yg kekal  selain cinta pada ALLAH dan mencintai ALLAH lebih baik dari mencintai insan didunia ini... mencintai ALLAH tiada rasa sakit dihati dan jiwa sentiasa tenang di sisiNYA... Tapi bila mencintai insan kelukaan dihati akn berganda2 dan jiwa pun sengsara, hanya padaNYA kita hanya mampu berserah... Kedamaian ini setenang tasik yg indah (mcm pic d ats) dan betapa  damainya jiwa bila melihat keindahan ciptaanNYA..."YA ALLAH berikanlah ku kedamaian ini agar jiwaku ini sentiasa tenang dan bisa menepis segala godaan duniawi yg hanya bersifat sementara.. padaMU ku bermohon agar di beri kekuatan utk menjalani hidup di dlm dunia yg penuh dgn onak dan duri...amin "...... Kini tiada lagi sesal di hati andai tiada cinta yg datang bagiku hanya cinta ALLAH yg lebih bermakna..

KENANGAN YANG TERINDAH...

Kenangan bersamamu ketika kita berkejaran di tepian pantai x kan ku lupakan, kenangan itu amat manis bagiku..sesungguhnya kau berjaya membuat hati ini gembira dan bahagia dengan kasih sayang yg kau berikan.. Kau selalu menjagaku dgn baik dan aku tahu kau tak akan mensia2kan diri ini... Dihati ini sudah penuh dgn cintamu dan kau kini berada dlm hati ini tanpa ada kerisauan dlm diri ini kehilanganmu...kerana ku yakin yg kau hanyalah utkku...Biarlah kita bersama dan selamanya bersama, andainya berpisah biarlah hanya ALLAH yg menetukan perpisahan itu... Kemanisan, keindahan, kegembiraan, keharmonian semuanya telah kurasai darimu dan tiada lagi kesesalan dlm diri ini biarpun DIA datang menjemputku dulu...

Akhirnya ku harus lepaskan semua kenangan itu bila kau pergi dulu dariku akhirnya aku tetap kehilanganmu...Sesungguhnya semua kenagan bersamamu x mungkin ku lepaskan dari ruang ingatanku.. Tapi apa dayaku, aku tak boleh hidup dlm khayalan lagi dan aku harus meneruskan kehidupan tanpamu disisiku lagi... Kau kini tenanglah disana, aku akan sentiasa mendoakan kau agar sentiasa berada disisi org2 yg soleh... Kini kau hanya sejarah...sejarah yg pernah membuat aku bahagia menjadi milikmu... Kaulah sesuatu yg terindah pernah terjadi di dlm kehidupanku dan aku sukar utk menemukan lagi kebahagian seperti yg kau berikan padaku...Sesungguhnya tiada yg dapat menganti tempatmu dihatiku...Kau yg ku sayang sepenuh hati ini.. Kau yg mencuri hati ini hingga tiada ruang utk insan lain... Kau yg kuinginkan selama2nya, hanya kau yg ku cintai selamanya....
Sempena hari pertama kita nak berpuasa ni sis ucapkan selamat berpuasa dan selamat bersahur pada semua teman2 blogger dan semua teman2 fb dan twitter juga...Harap kita semua dapat menunaikan kewajipan kita semua sebagai umat islam di muka bumi ini ....SELAMAT BERPUASA DAN BERSAHUR....

Sunday, 31 July 2011

CINTA SEJATI....

Pengalaman hidup sering mengajar kita erti kehidupan yg sebenar, betapa susah payahnya pengalaman seseorang itu utk dilalui dan ditempuhi dgn hati yg tenang, begitu juga aku...menempuhi semua yg terjadi dgn hati yg terbuka, biar apa yg terjadi aku harus tabah menghadapinya... aku tahu sukar mencari cinta yg benar2 sejati di zaman ini...

Kata2 manis yg diucapkan bagaikan mimpi2 indah tapi...hakikarnya amat memedihkan bila kata2 indah itu bertukar menjadi racun yg memakan setiap pelusuk hati ini...kini musnah sudah semuanya dan hati ini sudah hancur dan luluh kerana bicaramu yg tidak pernah memahami hati dan perasaan ini... walau hati masih sayang padamu tapi semuanya hanya tinggal kenangan... ku tak tahu itu kenangan terindah atau mimpi ngeri bagiku... tapi, aku sedar bahawa aku pernah mencintaimu suatu masa dahulu dan kini kau hanya sejarah lalu yg ingin aku lupakan dari ruang hati dan kamus hidupku selamamnya...

Pengalaman ini menjadikan aku lebih dewasa dlm erti cinta... andai hati ini jatuh cinta sekali lagi, aku berharap biarlah ianya cinta sejatiku... kerana setiap percintaan ada suka dan dukanya, jangan serik untuk jatuh cinta dan jangan takut untuk terluka... kerana ia mengajar kita menjadi insan yg lebih tabah dlm mengharungi hidup ini dan ia mengajar kita menjadi lebih dewasa... dewasa dlm cinta dan dewasa dlm menjalani hidup yg penuh dgn dugaan ini...

Cinta itu sesuatu yg indah dan tak dapat di gambarkan dgn kata2 hanya insan yg pernah mengalaminya saja yg tahu nikmatnya cinta itu...cinta itu lebih bermakna bila cinta itu adalah cinta yg suci yg tiada dinodai dgn kekotoran oleh si pencinta itu sendiri kerana hubungan yg suci itu adalah simbolik pada cinta yg agong dan semua berhak mencari cinta sejati... kerana cinta ada di setiap dlm diri kita, betapa sukar sekali pun mengharungi cinta biarlah ianya cinta yg direstui dan hanya cinta yg direstui saja akan lebih bermakna bagi kita... cinta itu indah seindah taman yg diliputi bunga2 yg mekar di hati....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...